Warning: preg_match(): Compilation failed: unmatched parentheses at offset 38 in /home2/r73687srlc/public_html/functions.php on line 128
Infiintare firma - infiintare societate comerciala SRL
 

Reactivare societate la ANAF

 

reactivare ANAF, societate inactiva SrlconsultUn contribuabil poate fi declarat inactiv si ii sunt aplicate prevederile din Codul Fiscal privind efectele inactivitatii daca se afla in una din urmatoarele situatii:

 • nu isi indeplineste, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege;
 • se sustrage controalelor efectuate de organul fiscal central prin declararea unor date de identificare a domiciliului fiscal care nu permit organului fiscal identificarea acestuia;
 • organul fiscal central constatata ca nu functioneaza la domiciliul fiscal declarat;
 • inactivitatea temporara inscrisa la registrul comertului (se poate realiza la cererea contribuabilului intre 1 si 3 ani);
 • durata de functionare a societatii este expirata;
 • societatea nu mai are organe statutare;
 • durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu social este expirata.

Important!  Organele fiscale anuleaza, din oficiu, atributul de platitor de TVA, daca societatea devine inactiva din punct de vedere fiscal.

Trecerea ca inactiv a contribuabilului se realizeaza de catre organul fiscal central, prin decizie, emisa conform competentelor si procedurii stabilite prin ordin al presedintelui A.N.A.F., care se comunica contribuabilului.


Contribuabilii declarati inactivi pot consulta  “Registrul contribuabililor inactivi sau reactivati”, registru care este public si se afiseaza pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Click aici si afla daca esti inactiv.


Societatile declarate inactive nu au dreptul sa desfasoare activitati, pana in momentul reactivarii lor.


Contribuabilul declarat inactiv se reactiveaza in cazul in care va indeplini cumulativ, urmatoarele conditii:

 • isi indeplineste toate obligatiile declarative prevazute de lege;
 • nu inregistreaza obligatii fiscale restante (datorii);
 • organul fiscal central constatata ca functioneaza la domiciliul fiscal declarat.

In anumite situatii organul fiscal poate obliga contribuabilul sa indeplineasca anumite conditii si sa nu se mai afle in situatia pentru care au fost declarat inactiv.

Decizia de declarare in inactivitate/ reactivare produce efecte fata de terti din ziua urmatoare datei inscrierii in Registrul Contribuabililor inactivi/ reactivati (in termen de cel mult 5 zile de la data comunicarii).
 

Va oferim servicii in vederea "indreptarii" si respectarii conditiilor juridice pentru reactivarea societatii, in raport cu cauza pentru care a fost declarata inactiva in unele cazuri, sediul social expirat, prin mentiuni la Registrul Comertului de prelungire sau schimbare sediu social. De asemenea oferim servicii de gazduire sediu social.

Tarif intocmire dosar reactivare societate suspendata la ANAF:  450 Lei

 


Oferta gazduire sediu social, Srlconsult

 

 Contacteaza-ne acum!


Suntem aici pentru pentru tine. Vom gasi impreuna cea mai buna solutie. Poti lua legatura cu noi prin telefon, e-mail sau formularul de contact zilnic de Luni pana Vineri intre orele 09:00 si 17:30.

(021) 311.18.18

 

Locatii Srlconsult:

 • Sediul central: Splaiul Independentei nr 202B, Sector 6, Bucuresti - telefon +4 021.311.18.18 

 • Sector 1 Intersectie Stefan cel Mare cu Calea Dorobanti (Floreasca) - telefon +4 0729.961.461