Înregistrare Design

Înregistrare desene și modele industriale

Clasificări Online

Depunere cerere design

Plata Online

Despre:

Desenul sau modelul industrial se referă la un produs nou, care vă diferenţiază produsele faţă de celelalte existente pe piaţă si pentru care doriţi să aveţi exclusivitate în producere şi comercializare. La înregistrare ele trebuie descrise cu claritate, de preferat utilizându-se terminologia din Clasificarea de la Locarno. Alături de marcă reprezinta modalitatea prin care clienții vă identifică și caută produsele sau serviciile.

Definiție:

Desen - aspectul exterior al unui produs sau al unei părţi a acestuia, redat în două dimensiuni, iar modelul este aspectul exterior redat în trei dimensiuni. Cererea de înregistrare va fi însoţită de reprezentările grafice ale desenului ce urmează a fi înregistrat şi de o declaraţie de originalitate a autorului (persoană juridică sau fizică).

Simplu. Contactezi un consultant la (+4) 021 - 311.18.18 sau te poți prezenta în unul din sediile noastre. Mai poți completa și formularul de contact si te sunam noi. Ne poti solicita si o ofertă pe firma@srlconsult.ro

Da. În plus durează mai puțin. Pentru siguranța ta, dacă nu este neaparat nevoie sa te deplasezi, poți alege înregistrarea online indiferent de județul în care te afli. Sună acum un consultant si afla cum demarezi procedura de inființare firmă online.

Cum se calculează tariful:

Costul de înregistrare depinde de: modalitatea de prezentare alb-negru sau color, numărul de module și spatii de 6X6 cm pentru care se dorește depunerea cererii. Totuși un preț estimativ ar fi de 350 euro pentru înregistrarea unui design valabil pe o perioadă de 10 ani. Ulterior poate fi reînnoit pe 3 perioade succesive de câte 5 ani, cu condiţia achitării taxelor în cuantumul şi la termenele legal stabilite la acel moment.

Important

Trebuie avut în vedere faptul că pe o cerere poate fi solicitată protecţia mai multor desene sau modele prin constituirea unui depozit multiplu ce poate cuprinde până la 100 de desene sau modele (art.14 din Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor, cu modificările şi completările ulterioare), dacă acestea sunt destinate a fi încorporate în aceeaşi categorie de produse, dacă au o unitate de concepţie, de producţie sau de utilizare, ori aparţin aceluiaşi ansamblu sau compoziţii.

    În România protecția ia naștere în momentul depunerii cererii care se publică în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială al OSIM, secţiunea Desene şi Modele, în format electronic, în termen de 5 zile de la depunere, însă există un termen de 6 luni de la data depunerii cererii, în interiorul termenului prevăzut de art. 22 (1) din Legea nr.129/1999 în care ele se examinează de către Comisia de specialitate din cadrul OSIM.

    Dacă vă desfășurați activitatea în mai multe țări din UE, ar trebui să luați în calcul opțiunea de a obține un drept asupra desenului/modelului care să fie valabil pe întreg teritoriul UE: un desen sau model comunitar înregistrat (DMIC) valabil uniform în toate țările membre pentru o perioadă de 5 ani pentru un cost similar ce poate fi reînnoit pe perioade de cinci ani, până la maxim 25 de ani. Mai există și varianta unui desen sau model comunitar neînregistrat ce beneficiază de protecție de maxim 3 ani de la data dezvăluirii , data la care a fost făcut prima oară public pe teritoriul Uniunii Europene.

Legislație România:
  • LEGEA nr. 84 din 1998 Privind mărcile şi indicaţiile geografice modificată şi completată prin LEGEA nr. 66/2010 publicată în Monitorul Oficial nr. 226/09.04.2010
  • LEGEA nr. 129 din 29 decembrie 1992 (*republicată*) Privind protecţia desenelor si modelelor industriale
  • LEGEA nr. 64 din 11 octombrie 1991*) privind brevetele de invenţie, publicată în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 613 din 19 august 2014
  • ORDONANŢA nr. 66 din 17 august 2000 (*republicată*) privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier în proprietate industrială
  • LEGEA nr. 11 din 1991 privind combaterea concurenţei neloiale
  • LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996 privind drepturi de autor şi drepturi conexe
  • Ordonanţa Guvernului nr. 41/1998*) (*republicata*) privind taxele în domeniul protecției proprietății industriale şi regimul de utilizare a acestora, publicată în Monitorul Oficial nr. 959 din 29 noiembrie 2006
  • Returnarea onorariului se efectuează în cazurile în care din culpa exclusivă a Prestatorului, serviciile plătite nu au fost realizate. Aceasta se efectuează în urma unei analize, iar termenul de returnare este de 15 de zile de la data stabilirii culpei Prestatorului.

Pentru protectia consultantilor inregistrarea dosarele catre Registrul Comertului si ANAF se realizeaza online prin instrumente electronice. Astfel reusim sa fim si mai rapizi!

Contactează acum un consultant la numărul de telefon (+4) 021 - 311.18.18 sau solicită o ofertă pe firma@srlconsult.ro .

Adaugă și

Înființare firma Gratis

Alege un pachet de contabilitate și primești înființare firmă gratis.

Vezi pachetele

Găzduire sediu social

Ești notificat imediat pentru ridicarea corespondenței iar dacă expira sediul ești anunțat.

Vezi ofertele

Servicii de contabilitate

Alege un partener responsabil, competent si profesionist.

Descoperă serviciile

Autorizații funcționare și avize

Obține rapid avizele și autorizațiile specifice domeniului în care urmează să activezi.

Afla cum

Descarcă aplicația (în curând)

Android
Descarcă

Cum înregistrez un design cu Srlconsult

Pe loc, direct la sediul nostru

  • 1. Vii direct la sediul noastru cu documentele firmei si-ți redactăm actele pe loc.
  • 2. Depunem online dosarul la Registrul Comerțului si ANAF indiferent de județul în care te afli.

Incearca 100% online

  • 1. Completezi formularul de contact sau ne suni direct.
  • 2. Ne trimiți actele necesare pe email.
  • 3. Primesti actele tot pe email în vederea semnării.