Înregistrare Copyright - Drepturi de autor

Înregistrează-ți drepturile de autor cu Srlconsult

Clasificări Online

Protectie Copyright Online

Plata Online

Înregistrarea mărcii în România:

Copyright-ul sau drepturile de autor protejează produsele creative originale: design de produs sau industrial, formule de producție, software, planuri tehnice, proceduri sau rețete comerciale, structuri de afaceri, creații artistice, descrieri de know-how, baze de date. Când o persoană creează o lucrare originală, fixată într-un mediu tangibil, persoana respectivă devine automat deținătorul drepturilor de autor asupra lucrării respective, mai trebuie doar suplimentar să o protejeze.

Înregistrarea internațională a mărcii:

Protecția, având condiția originalitătii asumate de titular/autor, este recunoscută în peste 100 de tări, se obține online respectând ISO/IEC 27001:2013/EN 319 401 V2.2.1 privind autentificarea electronică și oferă o dovadă juridic acceptată inclusiv într-o dispută cu privire la incălcarea drepturilor.

Simplu. Contactezi un consultant la (+4) 021 - 311.18.18 sau te poți prezenta în unul din sediile noastre. Mai poți completa și formularul de contact si te sunam noi. Ne poti solicita si o ofertă pe firma@srlconsult.ro

Da. În plus durează mai puțin. Pentru siguranța ta, dacă nu este neaparat nevoie sa te deplasezi, poți alege înregistrarea mărcii online indiferent de județul în care te afli. Sună acum un consultant si afla cum demarezi procedura de inființare firmă online.

Calcularea tarifelor:

Nu există un cost standard al obținerii drepturilor de autor având în vedere că acesta ia naștere automat odată cu aducerea operei în atenția publicului. Totuși există autorități și instituții care percep taxe atunci când acordă o dată certă creației în momentul în care autorul consideră necesar acest lucru înaintea publicării și pentru a deține o probă ce poate fi prezentată terților sau în cadrul litigiilor.

Important

Decizia se ia și în funcție de utilizarea viitoare a drepturilor care ca și orice formă de proprietate poate fi cumpărat, vândut, transferat, moștenit, etc. În aceste situații este preferabilă varianta obținerii unei dovezi incontenstabile a datei creației care va sta la baza actelor juridice de transfer de drepturi. Neapărat condițiile trebuie exprimate în scris sub forma clauzelor contractuale.

    Dreptul de autor este un drept declarativ şi apare automat odată cu creaţia sau opera. În cazul unei valorificări comerciale sau a unor dispute trebuie furnizate dovezi legale certe asupra momentului creaţiei. Acesta este rolul nostru, de a găsi modalități prin care să vă oferim dumneavoastră şi terţilor o dovadă, dată certă, asupra momentului apariţiei operei. Din momentul înregistrării deveniţi autor şi beneficiaţi de toate drepturile pe care legislaţia românească şi internaţională le garantează.

    După înregistrare sunteţi protejat atât în România cât şi în străinătate, în toate ţările Tratatului de la Berna. Drepturile patrimoniale prevăzute la art. 13 şi art. 21 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe există pe tot timpul vieţii autorului, iar după moartea acestuia se transmit prin moştenire, potrivit legislaţiei civile, pe o perioadă de 70 de ani, oricare ar fi data la care opera a fost adusă la cunoştinţă publică în mod legal.

Legislație România:
  • LEGEA nr. 84 din 1998 Privind mărcile şi indicaţiile geografice modificată şi completată prin LEGEA nr. 66/2010 publicată în Monitorul Oficial nr. 226/09.04.2010
  • LEGEA nr. 129 din 29 decembrie 1992 (*republicată*) Privind protecţia desenelor si modelelor industriale
  • LEGEA nr. 64 din 11 octombrie 1991*) privind brevetele de invenţie, publicată în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 613 din 19 august 2014
  • ORDONANŢA nr. 66 din 17 august 2000 (*republicată*) privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier în proprietate industrială
  • LEGEA nr. 11 din 1991 privind combaterea concurenţei neloiale
  • LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996 privind drepturi de autor şi drepturi conexe
  • Ordonanţa Guvernului nr. 41/1998*) (*republicata*) privind taxele în domeniul protecției proprietății industriale şi regimul de utilizare a acestora, publicată în Monitorul Oficial nr. 959 din 29 noiembrie 2006
  • Returnarea onorariului se efectuează în cazurile în care din culpa exclusivă a Prestatorului, serviciile plătite nu au fost realizate. Aceasta se efectuează în urma unei analize, iar termenul de returnare este de 15 de zile de la data stabilirii culpei Prestatorului.

Pentru protectia consultantilor inregistrarea dosarele catre Registrul Comertului si ANAF se realizeaza online prin instrumente electronice. Astfel reusim sa fim si mai rapizi!

Contactează acum un consultant la numărul de telefon (+4) 021 - 311.18.18 sau solicită o ofertă pe firma@srlconsult.ro .

Adaugă și

Înființare firma Gratis

Alege un pachet de contabilitate și primești înființare firmă gratis.

Vezi pachetele

Găzduire sediu social

Ești notificat imediat pentru ridicarea corespondenței iar dacă expira sediul ești anunțat.

Vezi ofertele

Servicii de contabilitate

Alege un partener responsabil, competent si profesionist.

Descoperă serviciile

Autorizații funcționare și avize

Obține rapid avizele și autorizațiile specifice domeniului în care urmează să activezi.

Afla cum

Descarcă aplicația (în curând)

Android
Descarcă

Cum înregistrez drepturile de autor cu Srlconsult

Pe loc, direct la sediul nostru

  • 1. Vii direct la sediul noastru cu documentele firmei si-ți redactăm actele pe loc.
  • 2. Depunem online dosarul la Registrul Comerțului si ANAF indiferent de județul în care te afli.

Incearca 100% online

  • 1. Completezi formularul de contact sau ne suni direct.
  • 2. Ne trimiți actele necesare pe email.
  • 3. Primesti actele tot pe email în vederea semnării.