Înregistrarea unei mărci înseamnă să deţineţi un certificat eliberat de OSIM, EUIPO (OHIM) sau WIPO valabil pe un teritoriu (România). Nu este obligatorie prezența solicitantului în fața oficiilor, procedurile se fac prin reprezentare. Juridic, marca este un drept de proprietate privată a celui care a înregistrat-o oferind exclusivitatea utilizării. Contabil, marca este un activ care poate fi vândut, închiriat, evaluat sau gajat. Comercial, marca este baza strategiei de vânzări, ea generând reputație și o bază stabilă de clienți.
Prin Organizația Mondială a Proprietătii Intelectuale (WIPO) ai căror membrii suntem vă putem depune cererile și urmări procedurile la oficiile din 114 state membre. Deci, atunci când urmează să vă extindeți activitatea în afara României, vă putem reprezenta direct sau prin cabinetele asociate în țările de interes pentru a vă înregistra și apăra drepturile de proprietate intelectuală.
Înregistrarea în Uniunea Europeană, după cum este și firesc, este soluția la care apelează cel mai des companiile din România. Din 2007, de când am fost acreditați direct, am reprezentat titularii de mărci în peste 500 de cazuri (procedurii de înregistrare sau litigii) în fața Oficiului European EUIPO (omologul OSIM cu gestionare la nivelul UE). Marca europeană sau comunitară este marca care este înregistrată și obține protecție uniformă în toate cele 28 de tări membre ale UE.
Simplu. Contactezi un consultant la (+4) 021 - 311.18.18 sau te poți prezenta în unul din sediile noastre. Mai poți completa și formularul de contact si te sunam noi. Ne poti solicita si o ofertă pe firma@srlconsult.ro
Da. În plus durează mai puțin. Pentru siguranța ta, dacă nu este neaparat nevoie sa te deplasezi, poți alege înregistrarea mărcii online indiferent de județul în care te afli. Sună acum un consultant si afla cum demarezi procedura de inființare firmă online.
Din ziua depunerii cererii de înregistrare marca dumneavoastră beneficiază de protecţie provizorie care devine definitivă odată cu eliberarea certificatului. Opțional, înaintea depunerii cererii se poate realiza o cercetare în care veţi ştii de la început ce şanse de înregistrare are marca.
După ce vi s-a acordat, certificatul este valabil timp de 10 ani după care se reiau doar o parte din proceduri şi se poate prelungi valabilitatea cu mai multe perioade de 10 ani.
Pentru eliberarea certificatului este necesară parcurgerea unor etape procedurale obligatorii prevăzute de Legea Mărcilor 84/1998 modificată şi completată prin legea 66/2010 publicată în Monitorul Oficial 226/09.04.2010: Depunerea cererii, *solicitarea de clarificări de către OSIM, Publicarea mărcii în Buletinul Oficial, Invocarea priorităţilor, *Soluţionarea opoziţiilor sau contestaţiilor, Examinarea de fond, Acordarea certificatului şi înscrierea în Registru Naţional al Mărcilor. Astfel, de la depunerea cererii, vor trece aproximativ 8 luni până când Oficiul de Stat va elibera certificatul de înregistrare. Perioada se poate prelungi până la 1-2 ani, dacă vor exista opoziţii sau contestaţii ale terţilor la cererea de înregistrare.
Pentru protectia consultantilor inregistrarea dosarele catre Registrul Comertului si ANAF se realizeaza online prin instrumente electronice. Astfel reusim sa fim si mai rapizi!
Contactează acum un consultant la numărul de telefon (+4) 021 - 311.18.18 sau solicită o ofertă pe firma@srlconsult.ro .
Alege un pachet de contabilitate și primești înființare firmă gratis.
Vezi pacheteleEști notificat imediat pentru ridicarea corespondenței iar dacă expira sediul ești anunțat.
Vezi oferteleAlege un partener responsabil, competent si profesionist.
Descoperă serviciileObține rapid avizele și autorizațiile specifice domeniului în care urmează să activezi.
Afla cum