Înregistrare marcă

Înregistrează-ți marca cu Srlconsult

Clasificări Online

Depunere cerere Online

Plata Online

Înregistrarea mărcii în România:

Înregistrarea unei mărci înseamnă să deţineţi un certificat eliberat de OSIM, EUIPO (OHIM) sau WIPO valabil pe un teritoriu (România). Nu este obligatorie prezența solicitantului în fața oficiilor, procedurile se fac prin reprezentare. Juridic, marca este un drept de proprietate privată a celui care a înregistrat-o oferind exclusivitatea utilizării. Contabil, marca este un activ care poate fi vândut, închiriat, evaluat sau gajat. Comercial, marca este baza strategiei de vânzări, ea generând reputație și o bază stabilă de clienți.

Înregistrarea internațională a mărcii:

Prin Organizația Mondială a Proprietătii Intelectuale (WIPO) ai căror membrii suntem vă putem depune cererile și urmări procedurile la oficiile din 114 state membre. Deci, atunci când urmează să vă extindeți activitatea în afara României, vă putem reprezenta direct sau prin cabinetele asociate în țările de interes pentru a vă înregistra și apăra drepturile de proprietate intelectuală.

Înregistrarea în Uniunea Europeană, după cum este și firesc, este soluția la care apelează cel mai des companiile din România. Din 2007, de când am fost acreditați direct, am reprezentat titularii de mărci în peste 500 de cazuri (procedurii de înregistrare sau litigii) în fața Oficiului European EUIPO (omologul OSIM cu gestionare la nivelul UE). Marca europeană sau comunitară este marca care este înregistrată și obține protecție uniformă în toate cele 28 de tări membre ale UE.

Aspecte ale riscului neânregistrării mărcii:
 • Legea Mărcilor 84/1998 şi legea 11/1991 a Concurenţei Neloiale ofera pârghiile coercitive necesare pentru a interzice terţilor să utilizeze marca fără acordul dumneavoastră.
 • Neînregistrarea mărcii, adică a numelui sau imaginii folosite, poate fi abordată ca şi locuitul într-un imobil asupra căruia nu aveţi nici o dovadă a proprietăţii: poate veni oricând cineva să-şi revendice dreptul.
 • Valoarea de piaţă a unei mărci o reprezintă veniturile pe care respectiva denumire are capacitatea de a le atrage singură, indiferent de compania care o utilizează.
 • De multe ori valoarea mărcii se negociază separat de restul activelor deoarece ea generează în mod independent venituri.

Simplu. Contactezi un consultant la (+4) 021 - 311.18.18 sau te poți prezenta în unul din sediile noastre. Mai poți completa și formularul de contact si te sunam noi. Ne poti solicita si o ofertă pe firma@srlconsult.ro

Da. În plus durează mai puțin. Pentru siguranța ta, dacă nu este neaparat nevoie sa te deplasezi, poți alege înregistrarea mărcii online indiferent de județul în care te afli. Sună acum un consultant si afla cum demarezi procedura de inființare firmă online.

Tarife înregistrări mărci:
 • Marcă verbală - 1400 lei
 • Marcă combinată alb negru - 1600 lei
 • Marcă combinată color - 2200 lei
 • Marcă figurativă - 2550 lei
 • Marcă 3D - 2800 lei
Costuri suplimentare după caz
 • exemplele nu includ TVA și reprezintă solicitarea pentru o clasă NISA (includ taxele legale OSIM și onorariile până la momentul înscrierii mărcii în Registrul Național OSIM precum și monitorizarea ulterioară de 6 luni)
 • costurile se vor vor achita eșalonat în aproximativ 6 luni pe durata procedurilor prevăzute de Legea 84/1998 republicată în MO 337/2014
 • pentru fiecare clasă NISA suplimentară se vor adăuga 275 lei.

  Din ziua depunerii cererii de înregistrare marca dumneavoastră beneficiază de protecţie provizorie care devine definitivă odată cu eliberarea certificatului. Opțional, înaintea depunerii cererii se poate realiza o cercetare în care veţi ştii de la început ce şanse de înregistrare are marca.

  După ce vi s-a acordat, certificatul este valabil timp de 10 ani după care se reiau doar o parte din proceduri şi se poate prelungi valabilitatea cu mai multe perioade de 10 ani.

  Pentru eliberarea certificatului este necesară parcurgerea unor etape procedurale obligatorii prevăzute de Legea Mărcilor 84/1998 modificată şi completată prin legea 66/2010 publicată în Monitorul Oficial 226/09.04.2010: Depunerea cererii, *solicitarea de clarificări de către OSIM, Publicarea mărcii în Buletinul Oficial, Invocarea priorităţilor, *Soluţionarea opoziţiilor sau contestaţiilor, Examinarea de fond, Acordarea certificatului şi înscrierea în Registru Naţional al Mărcilor. Astfel, de la depunerea cererii, vor trece aproximativ 8 luni până când Oficiul de Stat va elibera certificatul de înregistrare. Perioada se poate prelungi până la 1-2 ani, dacă vor exista opoziţii sau contestaţii ale terţilor la cererea de înregistrare.

Legislație România:
 • LEGEA nr. 84 din 1998 Privind mărcile şi indicaţiile geografice modificată şi completată prin LEGEA nr. 66/2010 publicată în Monitorul Oficial nr. 226/09.04.2010
 • LEGEA nr. 129 din 29 decembrie 1992 (*republicată*) Privind protecţia desenelor si modelelor industriale
 • LEGEA nr. 64 din 11 octombrie 1991*) privind brevetele de invenţie, publicată în MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 613 din 19 august 2014
 • ORDONANŢA nr. 66 din 17 august 2000 (*republicată*) privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier în proprietate industrială
 • LEGEA nr. 11 din 1991 privind combaterea concurenţei neloiale
 • LEGEA nr. 8 din 14 martie 1996 privind drepturi de autor şi drepturi conexe
 • Ordonanţa Guvernului nr. 41/1998*) (*republicata*) privind taxele în domeniul protecției proprietății industriale şi regimul de utilizare a acestora, publicată în Monitorul Oficial nr. 959 din 29 noiembrie 2006
 • Returnarea onorariului se efectuează în cazurile în care din culpa exclusivă a Prestatorului, serviciile plătite nu au fost realizate. Aceasta se efectuează în urma unei analize, iar termenul de returnare este de 15 de zile de la data stabilirii culpei Prestatorului.

Pentru protectia consultantilor inregistrarea dosarele catre Registrul Comertului si ANAF se realizeaza online prin instrumente electronice. Astfel reusim sa fim si mai rapizi!

Contactează acum un consultant la numărul de telefon (+4) 021 - 311.18.18 sau solicită o ofertă pe firma@srlconsult.ro .

Adaugă și

Înființare firma Gratis

Alege un pachet de contabilitate și primești înființare firmă gratis.

Vezi pachetele

Găzduire sediu social

Ești notificat imediat pentru ridicarea corespondenței iar dacă expira sediul ești anunțat.

Vezi ofertele

Servicii de contabilitate

Alege un partener responsabil, competent si profesionist.

Descoperă serviciile

Autorizații funcționare și avize

Obține rapid avizele și autorizațiile specifice domeniului în care urmează să activezi.

Afla cum

Descarcă aplicația (în curând)

Android
Descarcă

Cum înregistrez o marca cu Srlconsult

Pe loc, direct la sediul nostru

 • 1. Vii direct la sediul noastru cu documentele firmei si-ți redactăm actele pe loc.
 • 2. Depunem online dosarul la Registrul Comerțului si ANAF indiferent de județul în care te afli.

Incearca 100% online

 • 1. Completezi formularul de contact sau ne suni direct.
 • 2. Ne trimiți actele necesare pe email.
 • 3. Primesti actele tot pe email în vederea semnării.